KáE Stúdió
- Rólunk Ajándéktárgyak Multimédia Bélyegzőkészítés Grafikai stúdió Kötészet Árlista Megrendelés -
-
 
     
 

VHS, Hi8, Digital8, MiniDV szalagok DVD lemezen

videódigitalizálás kép

Akár csak a zenei cd-k, olyan hamar terjedtek el a mindennapi életben a DVD filmek. Jóval kevesebb helyet foglalnak el és a kép illetve hang minőségük is jóval magasabb színvonalú, mint analóg kazettás testvéreiké. A hagyományos VHS szalagok megfakulhatnak, nyúlhatnak vagy akár a sok használattól el is szakadhatnak. Minden egyes lejátszással kopnak a felvételek színei, hangja, képélessége. A számunkra oly kedves féltett felvételeinket csak DVD video lemezeken tudjuk úgy megőrizni az utókornak, hogy minőségük megmaradjon. A video digitalizálás során a képi és hang állomány a számítógép merevlemezére kerül, szerkesztés, módosítás nélkül. Ez annyit jelent, hogy a bejátszott anyaghoz nem nyúlunk hozzá, egy az egyben másoljuk. Ha azonban igény van rá, akkor már videó szerkesztési munkálatokat (vágás, montírozás, stb.) kell a filmen alkalmaznunk. Majd ha szükséges minőség javításon esik át. A kész anyagot ezután, fejezet címekkel látjuk el, hogy a felvételben könnyebben lehessen keresni vagy tájékozódni. Ha megrendelő ezen lehetőséget külön nem kéri, úgy a filmben nem helyezzük el ezeket a pontokat, ekkor csak tekeréssel lehet előre-hátra haladni a felvételben. Igény szerint egyszerű álló menükkel készítjük el a lemezeket, de van mód látványosabb, zenével, effektekkel, mozgó jelenet részletekkel ellátott interaktív menük készítésére is. Léteznek olyan filmek is, amelyek nem igénylik a kezdő menüket. Ekkor csak simán menü nélkül indul el a lejátszás. Az elkészült DVD-ket hagyományos tokokban, vagy vékony kivitelű slim tokokban egyedi borítóval elkészítve adjuk át kedves megrendelőinknek.

HASZNOS TANÁCSOK DVD RENDELÉSHEZ:

 1. A DVD lemezek akár 40 évig is változatlan képminőséget adnak, így hosszú távon alkalmasak saját videofelvételeinek tárolására
 2. A minőség megőrzéséhez 90 perc felvételt ajánlott 1 lemezre írni (külön kérésre maximálisan 120 percet írunk fel).
 3. Írja fel, hogy a felvenni kívánt rész a szalag melyik percénél indul és melyik percénél ér véget (a felvétel hosszát előre kell tudnunk). Több kazetta esetén tegye sorba és számozza meg, hogy a felvételek abban a sorrendben legyenek a lemezeken, ahogy Ön szeretné.
 4. Ellenőrizze, hogy DVD lejátszója milyen formátumokat fogad el (DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, írott lemezek).
 5. A lemezeket 5-10 percenként fejezetcímekkel és könnyen áttekinthető menüvel látjuk el.
 6. Sérült, gyűrődött szalagról nem lehet minőségi felvételt készíteni.
 7. A rossz minőségű szalag/felvétel digitalizáláskor a hang és a kép elcsúszását okozhatja.
 8. Az elkészítési idő általában 2-4 nap, ez mennyiség függvényében változhat.
 9. Felvétel készítését VHS, Hi8, Digital8 formátumokból tudjuk vállalni.
 10. Ettől eltérő formátum esetén kérjük hozza be videokameráját, hogy le tudjuk játszani a felvételt. A kamerára teljes felelősséget vállalunk az átadáskori állapotra. Nem vállalunk felelősséget azonban, ha lejátszáskor a kamera meggyűri, bekapja a szalagot, mivel ezt okozhatja mind a szalag hibája (pl. rázkódástól meglazulás, gyűrődött szalag), mind pedig a kamera rendeltetésszerű használat közbeni (garanciális vagy nem garanciális) meghibásodása.
 11. Adja meg nevét és telefonszámát, amelyen kérdés esetén elérjük Önt.
 12. A felvételre hozott anyag tartalmát nem vizsgáljuk, azért felelősséget nem vállalunk, az esetleges jogi következmények a megrendelőt terhelik.
 
 
Audio digitalizálás
Multimédiás CD-ROM
Video digitalizálás
Video felvételek készítése
Weblapkészítés