KáE Stúdió
- Rólunk Ajándéktárgyak Multimédia Bélyegzőkészítés Grafikai stúdió Kötészet Árlista Megrendelés -
-
 
     
 

HANGLEMEZ (LP), KAZETTA (MC), ORSÓS SZALAG CD/DVD-N

Audiodigitalizálás kép

Napjainkban már mindenki a mai igényeknek megfelelően audio cd-n vagy audio DVD-n sőt mi több mp3 lejátszókon hallgatja szívesen kedvelt zenéit. A világháló is számtalan lehetőséget nyújt a legújabb vagy a régmúlt idők slágereinek letöltésében, de azért akadnak olyan értékes felvételek, ami csak a szekrényünkben porosodó bakeliton vagy magnókazettán van meg. De se lemezjátszó sem kazettás magnó nem áll már rendelkezésünkre. És ha lenne is, nincsen kedvünk meghallgatni, mivel fülünk már rég elszokott a lemezpattogásoktól, sercegésektől és a kazetták sistergő, sziszegő mellék zajaitól.
A megoldást itt kínáljuk Önnek. A régi lemezeit és más analóg hanghordozóit számítógépes módon digitalizáljuk, ami annyit tesz, hogy a hallható hangok computeres jelekké alakulnak, megmaradnak az utókornak olyan formában, ahogy azt lerögzítettük. Sőt az így készült felvételeket, úgy mint a fali freskókat retusálásnak vettjük alá, melynek hatására kitisztulnak a hanganyagok. Eltűnnek a recsegések, karcos zajok. Persze, azért ez a hangtisztítás erősen függ attól, hogy mennyire volt rossz minőségű az eredeti hordozó. Csodákra, akkor kisebb eséllyel lehet számítani. Példaként említjük meg, ha mondjuk a lemezen egy beakadás vagy ugrás hallható, akkor azt csak kevés esetben lehet kivágással eltűntetni, sok esetben megmarad. A digitalizáló hangrendszerünket kifejezetten LP-k és kazetták hangképére optimalizálták, ezért a lehető legjobban vissza adják, megtartják a beolvasás előtti minőségüket. A kitisztított felvételeket kérésre felszakaszoljuk, ami annyit jelent, hogy a CD lejátszóban a számok között ugyanúgy lehet léptetni, mint egy gyári CD lemezen. Vagyis, ahol a bakeliten szünet volt a barázdák közt, oda tesszük a CD-n is a track váltást.
Sok mennyiségű zenei anyagnál javasoljuk az audio DVD változatot, melyre 10 lemez hossza is felfér, viszont csak asztali vagy számítógépes DVD-lejátszón használható. Amennyiben a megrendelő ezen szolgáltatásunkat külön nem kéri, abban az esetben a felvételek egy track-ben maradnak. Az elkészült anyagot a szokásos lemezeken kívül, MiniDiscen, DAT kazettán vagy Mp3 formátumban is át tudjuk adni. Kínálatunkban szerepel egy olyan cd lemez is, melynek design-ja a bakelit lemez emlékét megőrizte, és pont úgy néz ki, mint a régi hanglemez, papír közép címkével és barázda imitációval. Ha erre a cd-re írjuk ki a felvételt még az LP hatás illúziója is megmarad! Igény esetén a lemez, kazettaborítót cd tok méretűre kicsinyítve elől hátul színesben is kinyomtatjuk. Ha orsós magnó szalagja van, az eljárás abban az esetben is megegyezik a fent leírtakkal.

Halgassa meg a letölthető mintáinkat, amelyek bemutatják, hogy mi is történik a hangrestaurálás során:
Az eredeti felvétel
A megtisztított felvétel
A kiszűrt zaj

 
 
Audio digitalizálás
Multimédiás CD-ROM
Video digitalizálás
Video felvételek készítése
Weblapkészítés